Gezonden... - een getuigenis

oesterreich wandern

Een getuige

Ongeveer 11 jaar geleden was ik aanwezig op een zegeningdienst. Het getuigenis van iemand die bevrijd was van alcoholisme, had me diep geraakt. Dit werd het begin van mijn bekering. Ik had al vele jaren de Kerk vaarwel gezegd. Elk weekend ging ik in een bakkerij werken om wat bij te verdienen. Ik vond dit toen heel belangrijk. De gevolgen bleven niet uit: ik werd werkonbekwaam door een ernstige verschuiving tussen de vierde en de vijfde lendenwervel. Ik heb regelmatig veel pijn; toch krijg ik kracht om de Heer Jezus te loven en te danken.

De nieuwe weg

De eerste zondag na die zegeningdienst, heb ik de draad terug opgenomen om iedere zondag Eucharistie te vieren. Sedert enkele jaren ga ik bijna elke dag naar de Eucharistieviering. Dat is nu voor mij het belangrijkste geworden. Iedere maandag ga ik trouw naar de charismatische gebedsavond om samen met broers en zussen de Heer te prijzen en ons geloof te vieren.
Ik dank de Heer voor het charisma van barmhartigheid dat ik mocht ontvangen, om te luisteren naar de noden van andere mensen; om te troosten en te bemoedigen. Dit mocht ik ervaren tijdens het vrijwilligerswerk als chauffeur voor gehandicapten en bij andere contacten. Er is nood aan een luisterend oor.

De weg loopt door

Onlangs hebben wij met twee onze toewijding gedaan in de gemeenschap Eik van Mamre. Iedere maand zijn we met zussen en broers een weekend samen, het is elke keer een vreugdevolle belevenis! Beiden hebben wij ons ge├źngageerd in het Alphateam. Vorig jaar hebben we een eerste cursus gegeven in Erembodegem. Er waren 43 deelnemers. Na de cursus hoorden we mooie getuigenissen. In september startte een volgende Alphacursus in Aalst. Tijdens de voorbereiding van zo'n cursus groeit er een sterke verbondenheid. We ervaren duidelijk de leiding van de Heilige Geest. Uit onszelf kunnen we geen harten raken.

Ik loof en prijs de Heer voor de wonderen die Hij in ons doet en nog zal doen. We mogen zijn Boodschap doorgeven en ervan getuigen!