God prijzen - een getuigenis

lofzangEr schuilt een geweldige kracht in het loven en prijzen van God in alle omstandigheden.

Lees meer...

Jezus is Heer - een getuigenis

img 11290620361304Als jong meisje had ik vol enthousiasme mijn leven aan de Heer gewijd. In de jaren 60 kwam mijn geloof op losse schroeven te staan, mede door de theorieën van moderne theologen.

Lees meer...

Gezonden... - een getuigenis

oesterreich wandernOnlangs hebben wij met twee onze toewijding gedaan in de gemeenschap Eik van Mamre. Iedere maand zijn we met zussen en broers een weekend samen, het is elke keer een vreugdevolle belevenis!

Lees meer...

Een volk van lofprijzing - een getuigenis

bidden 300x200Toen mij gevraagd werd een kort getuigenis te geven over lofprijzing, herinnerde ik mij spontaan een ‘woord’ dat we kregen tijdens de eerste vijfdaagse in Hoogstraten, nu meer dan 21 jaar geleden. Dat woord luidde: ‘In de stilte spreek Ik tot uw hart, maar in de lofprijzing ben Ik zegenend en genezend aanwezig’.

Lees meer...

Bidden om genezing - een getuigenis

bidden handenMaandelijks is er in onze gebedsgroep ‘Gratia’ in Waarschoot een genezingsavond.
Ik was die dag heel druk bezig geweest en ik had geen tijd gevonden (of gemaakt) om de avond in gebed voor te bereiden. Ik ben dan ‘zomaar’ gegaan...

Lees meer...

Jezus volgen - een getuigenis

JezusvolgenIk schrok toen ik vanmorgen het evangelie hoorde in de eucharistie. Het is het verhaal van drie mensen die Jezus willen volgen (Lucas 9,57-62). Zij komen zeggen aan Jezus dat zij Hem willen volgen. Jezus zegt niet: 'Oh, wat ben Ik blij. Kom maar vlug mee', maar: 'Ik heb niets waarmee Ik u het leven gemakkelijk kan maken. Ik heb zelf geen nest of geen rotsholte, zoals de dieren, om te schuilen'.

Lees meer...